stuur Stuurbekrachtiging

airco Met airconditioning

motor Zuinige DCI motor

rijbewijs Zonder autorijbewijs

Veel gestelde vragen

Wat zit er precies in het maandbedrag?

Kosten die zijn inbegrepen zijn de kosten voor afschrijving, rente, onderhoud, reparatie, vervanging van banden, allriskverzekering, schadeverzekering inzittenden (SVI) en gebruik van onze uitgebreide pechhulp binnen Nederland. Kosten die niet zijn inbegrepen zijn enkel de brandstofkosten.

Wat gebeurt er als ik meer kilometers rijd dan afgesproken?

Aan het einde van elk contractjaar controleren wij de werkelijke kilometerstand van uw brommobiel. Is de afwijking groter dan 10%, dan zullen wij deze meerkilometers vermenigvuldigen met de afgesproken vaste meerkilometerprijs. Is de afwijking kleiner dan 10%, dan zal deze verrekening na afloop van het leasecontract plaatsvinden. Op deze wijze heeft u nooit financiële verrassingen.

Welke toetsing vindt er vooraf plaats?

Wij vragen u om een recente kopie salarisstrook, bankafschrift, geldig identiteitskaart/paspoort en geldig rijbewijs aan te leveren. Met deze informatie schatten wij, samen met een externe controle, het financiële risico in.

Word ik geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie)?

Nee, er vindt geen BKR-registratie plaats. Onze Lease je brommobiel leaseconstructie is een vorm van operationele lease. Dit wordt niet gezien als een lening.

Moet ik een borg voldoen?

Nee, wij hanteren een standaard aanbetaling van minimaal € 1.000,00 en maximaal € 3.000,00. Deze aanbetaling is onderdeel van het leasecontract. Een hogere aanbetaling verlaagt uw maandbedrag.

Kan ik mijn huidige brommobiel/auto inruilen?

Ja, dat is mogelijk. Het inruilbedrag kan naast de ‘cash’ uitkering ook worden gebruikt als aanbetaling om de hoogte van uw maandbedrag te verlagen.

Zijn er verplichtingen ten aanzien van het onderhoud?

Ja, u dient ervoor te zorgen dat de brommobiel wordt onderhouden volgens het serviceboekje. Voor onderhoud, reparatie en vervanging van banden bent u verplicht de brommobiel aan te melden bij één van de dealers uit het Ligier Group netwerk. Via deze link vindt u een overzicht met alle dealers bij u in de regio.

Kan ik de brommobiel aan het einde van de contractperiode overnemen?

Ja, het voertuig blijft gedurende de contractperiode eigendom van Autolease Twente. Het is mogelijk om achteraf of gedurende de contractperiode de brommobiel over te nemen. Het is een optie, u bent daarom niet verplicht de auto daadwerkelijk over te nemen.

Risicodekking bij overlijden

We hebben binnen een private lease contract een risicodekking bij overlijden. Mocht de contractant tijdens de contractperiode onverwacht overlijden, dan bieden wij twee mogelijkheden aan: 1. Een familielid neemt het contract over en blijft de afgesproken maandtermijn betalen. 2. De brommobiel wordt vroegtijdig ingeleverd en de boete voor het vervroegd inlossen wordt door Autolease Twente kwijtgescholden.

/