Over ons

Ligier Group is al meer dan 30 jaar officieel importeur van Ligier en Microcar. De brommobielen van Ligier Group beschikken over een eigen karakter. Sportieve lijnen, innovatieve motoren en een royale uitrusting! Laat u verleiden door het complete aanbod van Ligier en Microcar. De brommobielen van beide merken worden geproduceerd in Frankrijk. Ligier Group B.V. vindt milieuvriendelijk ondernemen (MVO) erg belangrijk. We nodigen u graag uit om bij uw lokale dealer ons huidige aanbod te komen bekijken.

Geschiedenis van Ligier

In de jaren zestig begon topsporter Guy Ligier (voormalig rugby kampioen), aan zijn carrière als coureur. Guy Ligier werd winnaar van het Franse motor kampioenschap en vervolgens een succesvol  Formule 1-coureur. Nadat zijn vriend Jo Schlesser in 1968 was omgekomen bij een race ongeluk stopte Guy Ligier met auto racen en begon met het bouwen van race auto’s. Als eerbetoon aan Jo Schlesser worden zijn initialen (JS) nog steeds als model aanduiding gebruikt voor de huidige generatie Ligier voertuigen.

Guy Ligier bouwde sportwagens om zowel op het circuit te gebruiken als op de openbare weg. Voor Guy was dit een jongensdroom die uitkwam. Het was voor Guy Ligier een enorme uitdaging zowel op persoonlijk gebied, als coureur, maar zeker ook op zakelijk gebied een om een eigen sportauto te ontwikkelen en daarom heen een bedrijf op te bouwen. Tussen 1975 en 1996 bouwde Ligier 20 verschillende types Formule 1 auto en won Ligier negen keer een Grand Prix.

De onderneming van Guy groeide gestaag verder. Naast de sportwagens startte men in de jaren 80 met het ontwikkelen en bouwen van een breed gamma aan voertuigen. Variërend van prestigieuze modellen tot wedstrijdauto's, dit gaf Ligier een grote hoeveelheid kennis van autotechniek, maar ook zeker van het serie matig bouwen van voertuigen. Hier werd de basis gelegd voor het huidige Ligier. Al snel zag Guy Ligier de marktkans voor AM voertuigen, dit heeft geresulteerd tot de omvorming naar het huidige bedrijf.  

Ontstaan Ligier Group

In 2008 heeft Ligier het bedrijf Microcar overgenomen. Door het samenvoegen van Ligier Automobiles en Microcar is Ligier Group ontstaan. Samen vormen zij de toonaangevende producent op het gebied van 45 kilometer voertuigen. Steunend op de topsportervaring van Ligier en de 30 jarige ervaring van Microcar om in serie 45 km voertuigen te produceren staat er nu een toonaangevende fabrikant van 45 km voertuigen.

Dankzij deze 40 jaar ervaring slaagt de Ligier Group er continue in nieuwe modellen te ontwikkelen en te blijven innoveren dit ten gunste van steeds efficiëntere voertuigen.

Inmiddels staat de derde generatie Ligier aan het hoofd van de onderneming en zijn wij wereldwijd marketleider op het gebied van AM Voertuigen. De voertuigen van Ligier worden in een tweetal fabrieken onder de strengste kwaliteit eisen in Frankrijk gebouwd. De voertuigen worden inmiddels  in meer dan 20 landen over de gehele wereld verkocht.  

Dealernetwerk

Van Groningen tot Limburg: je vindt de Ligier en Microcar brommobielen bij diverse dealers door heel Nederland. Zo is er altijd wel een dealer bij jou in de buurt. Bekijk de kaart en ontdek bij welke dealers je terechtkunt om een brommobiel aan te schaffen of te leasen.

/