stuur Stuurbekrachtiging

airco Met airconditioning

motor Zuinige DCI motor

rijbewijs Zonder autorijbewijs

Wetgeving

Wat is een brommobiel?

Volgens de wet is een brommobiel een bromfiets op meer dan 2 wielen of een lichte vierwieler die:

Rijbewijs AM

Om in Nederland in een brommobiel te mogen rijden, moet men minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een bromfietscertificaat (= het AM rijbewijs).

Als u nog helemaal geen rijervaring hebt, adviseren we u een rijvaardigheidsopleiding bij een erkende rijschool.

Met de invoering van het nieuwe rijbewijs AM op 1 oktober 2006 (voor bromfietsen, brommobielen, scooters en snorfietsen) is voor sommige mensen het theorie-examen verplicht geworden. Mensen die al het bromfietscertificaat hebben, dienden dit voor 1 oktober 2009 te laten omzetten in het AM-rijbewijs.

Wanneer mag u brommobiel rijden zónder examen te hoeven afleggen?

In de praktijk

In de stad kom je met een Ligier goed met het overige verkeer mee. Op stillere wegen op het platteland is de Ligier ook een goed alternatief, zeker daar waar frequent het openbaar vervoer ontbreekt. Dit betekent ook dat alle weggebruikers de Ligier als motorvoertuig moeten behandelen. Een van rechts komende Ligier heeft dus voorrang ten opzichte van een links van hem naderend motorvoertuig.

Speciale veiligheidsmaatregelen

Voor deelname aan het verkeer gelden ook hier alle regels die van toepassing zijn op auto’s. De bestuurder hoeft geen helm te dragen, maar wel een veiligheidsgordel. De chauffeur van de Ligier moet zich gedragen als bestuurder van een motorvoertuig en rijdt dus rechts van de rijbaan, maar niet op fietspaden en fietsstroken. Tevens mag een Ligier niet rijden op autowegen en autosnelwegen. Er mag maar 1 persoon naast de bestuurder plaatsnemen. Indien dit een kind is jonger dan 12 jaar en kleiner dan 1,50m moet het in een goedgekeurd kinderzitje zitten.

Boek direct een afspraak bij één van onze dealers

/