stuur Stuurbekrachtiging

airco Met airconditioning

motor Zuinige DCI motor

rijbewijs Zonder autorijbewijs

Technologie

Een performante industriële technologie

Elke dag verlaten er een vijftigtal voertuigen de produktiefabriek van 19 000 m2. De fabriek, die gelegen is nabij Vichy in de Auvergne, maakt deel uit van enkele zware investeringen

Vandaag de dag beschikt Automobiles Ligier over :

Elke dag weer staat er een leger aan specialisten klaar om een montageproces van hoge kwaliteit te garanderen. Beginnend bij de ingenieurs van het studie- en stijlbureau die hun bevindingen uitwerken met CAO Catia V5 en Solidworks software, over de modelbouwers die prototypes vormgeven, tot aan de operators die instaan voor de goede werking van de gerobotiseerde produktielijnen.

robot

De IXOTECH technologie

De Ixotech technologie werd ontwikkeld door Automobiles Ligier voor de nieuwe generatie produkten. Dit nieuw en innovatief fabrikageproces zorgt ervoor dat de opzet van de specifieke montagelijnen kunnen voldoen aan de meest moderne industriële technieken.

De nieuwe produktielijn voor verlijming en chassisassemblage werd speciaal ontwikkeld voor de Ligier IXO en gebruikt het principe nog steeds bij de huidige modellen. Ze laat toe om een assemblage van de carrosserie op het chassis uit te voeren met een hoge kwaliteit en biedt de gebruiker een ongeevenaarde betrouwbaarheid en kwaliteit van fabrikage.

robot

De nieuwe lasrobots zijn ultra-performant en assembleren het monobloc chassis in aluminium, het moeder-onderdeel van een nieuwe brommobiel.

De thermoform produktielijnen modelleren de carrosserie onderdelen van ABS die in de massa gekleurd is. ABS is een materiaal met als eigenschap dat het redelijk soepel en makkelijk te onderhouden is. Dank zij het "vorm-geheugen" van het ABS, is het goed bestand tegen kleine schokken.

De fabrikage en het snijden van de carrosserie onderdelen gebeurt op gerobotiseerde platformen met de grootste precisie om zo een perfecte afwerking te garanderen.

/