stuur Stuurbekrachtiging

airco Met airconditioning

motor Zuinige DCI motor

rijbewijs Zonder autorijbewijs

Brommobiel zonder rijbewijs

Rijd snel en voordelig in een Ligier Brommobiel!

Een kleine auto waar u al in mag rijden met een bromfietsrijbewijs, zo is het een brommobiel het beste te omschrijven. Een brommobiel noemen we ook wel microcar Volgens het RVV is een brommobiel een soort bromfiets, maar dan op meer dan twee wielen. Ervaar het gemak en comfort van een brommobiel en maak kennis met de brommobielen van Ligier en Microcar.

Meer informatie

Rijden in een brommobiel zonder rijbewijs

Om in een brommobiel te rijden hoeft u niet te beschikken over een autorijbewijs, wel moet u in het bezit zijn van een AM rijbewijs. Heeft u ooit een autorijbewijs of motorrijbewijs gehad dan behoudt u het AM-rijbewijs, ook als deze is verlopen. Indien u nog nooit een rijbewijs gehad heeft, kunt u bij het CBR hiervoor examen afleggen.

Bent u (nog) niet in het bezit van een rijbewijs B? Of is deze niet meer geldig of in beslag genomen? U mag dan niet meer in een gewone auto rijden, maar zoals gezegd is het wel mogelijk om in een brommobiel te rijden. Goed nieuws dus, op deze manier kunt u deel uit blijven maken van het verkeer. Iedereen die het rijbewijs B heeft behaald, heeft automatisch ook het AM-rijbewijs. Zelfs als uw rijbewijs B vervalt behoudt u nog wel altijd het AM-rijbewijs. Het enige wat u hoeft te doen is langs de gemeente gaan om het AM-rijbewijs aan te vragen. Hier kunt u uw oude rijbewijs inruilen voor een AM-rijbewijs
Ligier is gespecialiseerd in mobiliteit zonder rijbewijs. Alles wat u zoekt vindt u bij ons. Iedereen vanaf 16 jaar vindt bij ons een geschikte brommobiel. Waar gaat uw voorkeur naar uit? Sportief, klassiek, comfortabel of moet de brommobiel voorzien zijn van de allernieuwste techniek? Bekijk ons aanbod en ontdek de veelzijdigheid van Ligier.

Microcar M.Go Premium

De uitgebreide uitrusting omvat o.a. parkeersensoren, achterruitenwisser, extra getint glas, lichtmetalen velgen, radio/cd speler met 2 speakers en een luxe chrome pakket. Voor wie veel luxe wenst is deze brommobiel de beste keus. Het gevoel van luxe wordt versterkt door de standaard DCI motor. Dit is de fijnste, stilste motor die voor een brommobiel beschikbaar is. Zo wordt brommobiel rijden wel heel comfortabel. Er is ook een Premium Sun leverbaar met standaard airconditioning voor een aktie prijs. Als autorijden om gezondheidsredenen en andere redenen niet meer kan, dan is een Mircocar de oplossing. Met een brommobiel blijft u verantwoord mobiel.

Tot slot kan het rijden van een Microcar je meer mobiliteit geven ofwel ervoor zorgen dat jij je mobiliteit behoudt. Je hebt waarschijnlijk jarenlang al auto gereden en het kan zijn dat dit lastiger is geworden, veelal om gezondheidsredenen. Dan kan een brommobiel je veel uitkomsten bieden en een mooie manier zijn om toch nog mobiel te blijven en gemakkelijk in de buurt zelfstandig overal heen te rijden.

Ligier JS50C Elegance

Dit model kan met twee motoruitvoeringen geleverd worden (Progress motor of DCI motor) en is voorzien van alle moderne gemakken. De JS5 is een must have voor jong en oud. Van binnen is deze brommobiel degelijk afgewerkt. De Ligier JS50 is een zeer sportief uitgevoerd model met een kwalitatief hoogwaardige geluidsinstallatie. Ook zeer geschikt als tweede auto in het gezin voor het doen van boodschappen en alle andere ritten.

Brochure bekijken
Bekijk uitrusting

Over Ligier

In 1980 begonnen Felix en Jos als Ligier brommobielen dealers. Dit verliep zo goed dat ze na zes jaar besloten ook importeur te worden voor Ligier in België en Luxemburg. Ook in Nederland bleek er veel vraag te zijn naar de ecologisch verantwoorde brommobielen. In 1995 voegde daarom ook Nederland zich bij het handelsmerk. In 2014 kocht Ligier het merk Microcar over en werd daardoor importeur in de Benelux voor beide brommobielmerken.

Hoe verander ik mijn rijbewijs naar een brommobiel bewijs?

Hierboven vertelden we u al dat u uw rijbewijs om kunt ruilen op het gemeentehuis aan de hand van de volgende stappen:

  • U neemt uw huidige rijbewijs mee en een recente pasfoto
  • Vraag een AM bewijs aan. Hou rekening met kosten van ongeveer € 40, dit betaalt u bij de aanvraag
  • U kunt na een aantal dagen uw nieuwe rijbewijs ophalen. Meestal duurt dit 5 werkdagen.

Het is mogelijk om een spoedaanvraag te doen, hiervoor betaalt u € 35 extra. De volgende werkdag kunt u uw AM-rijbewijs ophalen.

Voor jong en oud(er)

Wellicht kent u het AM-rijbewijs beter als het bromfietsrijbewijs. Jongeren die in het bezit zijn van dit rijbewijs, maar nog niet beschikken over een autorijbewijs mogen ook in een brommobiel rijden. Dit is veel prettiger rijden dan op een scooter, dankzij een brommobiel zit u warm en droog en hoeft u zich geen enkele zorgen te maken over de weersomstandigheden. Bij Ligier vindt u bovendien verschillende sportieve opties brommobielen.

Voordelen brommobiel

  • Gemakkelijk te bedienen
  • Comfort van een gewone auto
  • Geen kosten wegenbelasting
  • Laag in brandstofverbruik

Iedereen mobiel

Wij hebben één doel en dat is ervoor zorgen dat iedereen mobiel blijft. Ligier is al meer dan 33 jaar officiële importeur van Ligier brommobielen. Onze brommobielen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Wat voor brommobiel het beste bij u past laten we aan u, maar we bieden graag hulp en advies om een keuze te maken. Wist u dat het zelfs mogelijk is om de brommobiel aan te passen, zo weet u zeker dat deze voldoet aan al uw wensen. Wij beschikken over een zeer sterk dealernetwerk door de gehele Benelux. Bekijk onze website om een dealer bij u in de buurt te vinden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Microcar M.Go4 Premium Sun en andere modellen op onze website kun je altijd een brochure aanvragen of direct een afspraak maken voor een testrit. Tijdens de testrit mag je uiteraard al je vragen stellen. Vind in ons dealernetwerk snel een dealer van Microcar (en Ligier) bij jou in de buurt! Je kunt ook online contact met ons opnemen via het contactformulier.

Meer informatie

Zoek een dealer bij u in de buurt!

/